Inbjudan till GRATIS föreläsning med Tatja Hirvikoski Om föräldraskap till barn med NPF (som till exempel ADHD) i samtal med Marina Eriksson

Datum: 15 Maj
Tid: 13.00-16.00 (inklusive paus med frukt och dryck)
Plats: Mittuniversitetet Östersund, lokal: G2355

KOSTNADSFRITT!!!

Föreläsningen kommer att ta upp frågor om föräldraskap. Varför är föräldraskap så viktigt. Föräldrastress när barnet har en funktionsnedsättning. Samhällets- och civilsamhällets stöd.

Tatja Hirvikoski är legitimerad psykolog, specialist i neuropsykologi samt docent i klinisk psykologi. Hon arbetar för närvarande som FoU-chef vid Habilitering & Hälsa, Stockholm. Hennes forskningsanknytning är till KIND (Center for Neurodevelopmental Disorders at Karolinska Institutet), där hon även leder en egen forskargrupp. Hon är medlem i European Adult ADHD Network och styrelseledamot för Radiohjälpen. Tatja har tillsammans med sina medförfattare fått två internationella priser (2016) Autism Speaks: Top 10 Research Papers och Spectrum News: Top 10 Notable Papers 2016 för sin forskningsrapport “Prematur mortality in autism spectrum disorder“. Tatja har även lett utvecklingen av PEGASUS introduktionskurs för vuxna med ADHD och deras anhöriga. Följ länken om du vill läsa mer om Tatja och alla publikationer hon gjort: Läs mer här

Marina Eriksson är mamma till fyra barn, gift och bor i Marieby utanför Östersund. Fem av sex har en diagnos i Marinas familj, vilket Aftonbladet skrev en artikel om i mars 2022. Följ länken för att läsa mer: https://www.aftonbladet.se/a/1OGBOK. Marina är också ordförande för Attention Jämtland-Härjedalen och ställer ofta upp som stöd för personer med NPF och deras anhöriga, t.ex i kontakt med skola, myndigheter och för familjen. Hon har hållit flera föräldracirklar för föräldrar till barn med NPF-diagnoser och föreläser om NPF.

Målgrupp:

Föräldrar, personer med egen diagnos, Skola, Elevhälsa, Socialtjänst, LSS-boende, Boendestöd, Ledsagare, Kontaktpersoner, Personliga ombud, Daglig verksamhet, Missbruksenhet, Habilitering, Psykiatri, BUP, Ungdomsmottagning, Arbetsförmedling, Försäkringskassa och alla som kommer i kontakt med personer som kan ha någon form av NPF eller dess anhöriga.

NPF står för NeuroPsykiatrisk Funktionsnedsättning, där ingår ADHD, autismspektrumtillstånd, Tourettes syndrom och språkstörning.

Anmälan till ABF JH länk till anmälan eller vxl tfn 063-57 00 00

Obs! Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till annan person!

I anmälningsformuläret fyller du i namn och kontaktuppgifter på person som ska delta!

Obs! Bekräftelsemejlet utgår centralt ifrån så där står det att fakturan kommer via post före start, men ingen faktura kommer att skickas då föreläsningen är gratis!

Varmt välkomna till en givande föreläsning!

Attention Jämtland-Härjedalen i samarbete med ABF JH

PDF för att visa, spara eller skriva ut: Föreläsning med Tatja Hirvikoski 15/5 2023