Attention Jämtland-Härjedalen samarbetar med ABF JH vid aktiviteter, oftast har vi våra studiecirklar i deras lokaler på Midgårdsgatan 8, Östersund.
Vi kan ha studiecirklar både med studiecirkelmaterial och utan studiecirkelmaterial. Vi är i ständigt behov av nya ledare/ansvariga för nya grupper. Att ansvara för en grupp innebär främst att föra närvarolista och driva samtalet framåt. Kan du, eller någon du känner, tänka sig att vara ansvarig för en grupp?
Hör av dig till oss via e-post info@jamtlandharjedalen.attention.se
Klicka på de olika flikarna (Vuxna, Ungdomar, Barn, Föräldrar), beroende på vad just du är intresserad av. Där finns information om de cirklar vi kan ha -när vi har ledare.
Att STARTA en studiecirkel
Har DU ett önskemål om en studiecirkel i föreningens regi?
Föreningen vill gärna erbjuda fler studiecirklar för medlemmarna och där kan DU göra en insats! Du kan naturligtvis lämna in ett förslag eller din intresseanmälan till styrelsen, MEN du kan också vara den som är ledare för studiecirkeln. Det är mycket enklare än du kanske tror.
Det viktigaste är att någon fyller i närvarorapporten, ser till att samtalet flyter på och har kontakt med styrelsen. Den som tar på sig det ansvaret kan också styra mycket själv över alla andra detaljer, som t.ex. datum, tider osv. Vi och personalen på ABF JH hjälper gärna till så mycket vi kan med det som ska göras.
Att LEDA en studiecirkel
Som ledare för träffarna har du en viktig roll i att se till att alla får vara delaktiga och att se till att samtalet kommer vidare. Det finns olika sätt att leda en grupp, men kanske är den viktigaste egenskapen att vara nyfiken och vilja leda gruppen.
Innan gruppen startar är det bra att tänka över varför du vill starta och leda gruppen och även tänka igenom vad du själv tycker är en bra grupp. Hur vill du att träffarna ska vara?
Tänk på att din roll som ledare inte är att ha svaren. Din allra viktigaste uppgift är att starta reflektioner, bekräfta och ge perspektiv!
Studiecirklar från Riksförbundet Attention
Om du känner att du skulle vilja träffa andra “likasinnade”, få lite tips och råd, utbyta erfarenheter och försöka förbättra din situation, du kanske har en NPF-diagnos själv, är förälder eller anhörig till någon med en NPF-diagnos, då kanske någon av Attentions studiecirklar är något för dig. Antingen som deltagare eller så kanske du kan tänka dig att vara samtalsledare och registrera närvaro på någon av cirklarna.
Här har vi gjort en sammanställning av studiecirklarna; vem de riktar sig till, vilket syftet är, vilka teman som ingår, hur många träffar cirklarna är tänkta att ha osv.
PDF för att visa, spara eller skriva ut: “Studiecirklar från Riksförbundet Attention”