Välkomna hit alla föräldrar

Föreläsning med Tatja Hirvikoski om föräldraskap till barn med NPF (som till exempel ADHD) i samtal med Marina Eriksson, 15 Maj – GRATIS

Inbjudan till GRATIS föreläsning med Tatja Hirvikoski Om föräldraskap till barn med NPF (som till exempel ADHD) i samtal med […]
Läs mer 

Ledare sökes till Föräldracirkel

Just nu söker vi ledare för att kunna starta upp en ny föräldracirkel. Du behöver ingen förkunskap, vi har studiecirkelmaterial […]
Läs mer 

​​Vi kan ha studiecirklar både med Riksförbundet Attentions studiecirkelmaterial och utan studiecirkelmaterial.

Vi är i ständigt behov av nya ledare/ansvariga för nya grupper. Att ansvara för en grupp innebär främst att föra närvarolista och driva samtalet framåt. Kan du, eller någon du känner, tänka sig att vara ansvarig för en grupp? 

Hör av dig till oss via e-post info@jamtlandharjedalen.attention.se

Här nedanför beskriver vi både de cirklar vi har och de cirklar vi kan ha – NÄR vi har ledare. De cirklar som är igång eller planeras för hittar du överst på sidan.

Föräldrar som har ett vuxet barn med NPF

Vi har ibland samtalsgrupper för föräldrar som har ett vuxet barn med NPF, utan studiecirkelmaterial. Då har antingen ledaren bestämt i förväg eller så kommer deltagarna gemensamt överens om längd och innehåll i cirkeln.

Riksförbundet Attentions studiecirkelmaterial för föräldrar som har barn med NPF:

Attentions Föräldracirkel

För föräldrar med barn som har NPF. Fokus ligger på erfarenhetsutbyte och stärkande självhjälpsövningar.

Egen styrka

Den här cirkeln syftar till att ge kunskap om Aspergers syndrom för att minska stressituationer hos föräldrar.

Samhällsguiden

Många föräldrar har gett uttryck för hur svårt det är att få en helhetsbild över den hjälp och det stöd man har rätt att söka och få.

Att vara anhörig, i olika skeden i livet

Det finns ett stort behov för anhöriga till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) att få träffa varandra. Vardagen kännas lite lättare när man vet att det finns andra som förstår.

Attention Jämtland-Härjedalen samarbetar med ABF JH